Alături de Ilie Dragne au fost trimiși în judecată Ștefan Anton Moroșanu, Dumitru Mișu, Aurelian Voicu și o altă persoană.
În dosar sunt investigate infracțiuni de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. În luna august, procurorii au făcut 80 de percheziții, anunșând că 12 firme sunt implicate. Ilie Dragne era acuzat de complicitate la evaziune fiscală, acuzația fiind clasată. Acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea cu rea credință a creditului societății.
„Domnul Dragne a dat declarație în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate când s-a făcut această pretinsă tranzacție pentru că discutăm de o singură tranzacție, de o singură plată. Pentru un agent economic, din 2013 până în prezent, înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale, din moment ce numai în anumite acte examinate s-a găsit această factură de 200.000 de lei cred că este de invidiat”, a declarat la momentul deschiderii dosarului avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii.
Dragne a fost reținut pe 10 august, iar ulterior procurorul de caz a decis să fie plasat sub control judiciar.
La acel moment, avocatul Maria Vasii a precizat că Ștefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD s-a retras din societatea comercială Salcia la începutul anului, cedând părțile sociale deținute. Procedura fiind în curs, în august la Registrul Comerțului datele fiind nemodificate, iar Valentin Dragnea deținea ferma Salcia în proporție de 90%, iar 10% îi aparțineau administratorului și directorului general, Ilie Dragne.
În total, 60 de oameni au fost audiați, în calitate de martori sau suspecți, pentru nouă dintre ei fiind dispusă reținerea. Anchetatorii au stabilit, ulterior, că nu este necesar să ceară arestarea pentru niciunul dintre ei, doar cinci fiind trimiși în judecată.